Vladan Ilic (Huisarts, Medisch Kwartier de Oude Houthaven)

‘De schippers die er nog zijn, hebben hun eigen problematiek. Vaak leven ze in een isolement.’

Medisch Kwartier de Oude Houthaven (©Robert Lagendijk)

Medisch Kwartier de Oude Houthaven (©Robert Lagendijk)

Per toeval kwam Vladan Ilic in 2000 voor het eerst in de Oude Houthaven terecht. Inmiddels runt hij er samen met Nienke Esselink al tien jaar het Medisch Kwartier de Oude Houthaven. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er moest flink getimmerd om de oude praktijk de huidige tijd in te trekken. Er kwam zelfs een toilet in de publieksruimte! Een bootje, De Grutto, maakt ook onderdeel uit van de boedel en zorgde ervoor dat de twee in het nieuws kwamen als de Varende Dokters. Een flink deel van het klantenbestand van de praktijk bestaat uit schippers.

 

‘Mijn verhaal begint in 2000 in de bed and breakfast van een vriend in Italië. Die vriend had het plan om met een groep van achtentwintig mensen oud en nieuw te vieren in Amsterdam. Mijn kleine woning in de Pijp was geen optie en dus zocht ik op internet. Zo kwam ik op de site van de clipper Avontuur. Voor de boot was het oud- en nieuwfeest het begin van een B&B. En voor mij was het een eerste kennismaking met de Oude Houthaven. Ik kende het gebied nog niet en was meteen verliefd. De huisartspraktijk viel mij meteen op. Ik dacht, wat een mazzelaar!’ Lees verder

De Agenda: Planning Oude Houthavenlezingen

© Robert Lagendijk fotografie

© Robert Lagendijk fotografie

Door een wissel in de programmering slaan we de lezing van februari over. Voordeel: we gaan lekker lang door in de zomer! Het schema voor de komende maanden is nu als volgt (dus voor de agenda):

10-mrt Waternet, De Brugwachter vertelt
14-apr Het Amsterdam Museum vertelt
12-mei Over het Pontsteiger gebouw
09-jun Het Scheepvaartmuseum vertelt

Daarnaast staan er nog twee excursies op de rol: we gaan naar Noord voor een bezoek aan Shipdock en we bezoeken samen met de architect van IJside het pand. Deze twee trips zijn niet op een dinsdag (data later bekend) Reserveren kan niet. Aanvang altijd 20:00 uur, locatie altijd Café Westerdok.